Facebook: Decizia RADICALA, intra in Razboi cu Apple, Google

Facebook Razboi Apple Google

Facebook a luat o decizie radicala, si va intra in razboi cu Apple si Google, totul din cauza modului in care ambele companii percep comisioane pentru folosirea sistemelor de plati implementate in aplicatiile pentru sistemele de operare iOS si Android.

Facebook a lansat o functie noua pentru aplicatia sa in cursul zilei de ieri, si dorea sa afiseze langa o optiune de plata un mesaj prin care spune ca Apple percepe 30% din acea plata ca si comision pentru procesarea ei, insa Apple a refuzat sa publice aplicatia in App St ore cu acelasi mesaj.

Facebook afisa pe Android un mesaj care spunea ca ea nu percepe vreun comision pentru plata, insa nici acolo nu se mai regaseste vreun mesaj, semn ca atat Apple, cat si Google, au fortat compania sa elimine orice fel de informatii vis-a-vis de comisionare.

Facebook a intrat in razboi cu Apple si Google dupa ce Epic Games a facut acelasi lucru inca de saptamana trecuta, avand jocul Fortnite eliminat atat din App Store, cat si din Google Play Store pentru decizia de a implementa un sistem propriu de plata pentru in-app purchase-uri.

Facebook Razboi Apple Google plati