Telefoanele Android: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru Oameni

Telefoanele Android din intreaga lume sunt in centrul unui anunt foarte important care ne alerteaza in legatura cu o problema mare care a fost descoperita.

Telefoanele Android core

Telefoanele Android au parte de o atentionare foarte importanta venita astazi pentru toata lumea, iar asta in conditiile in care foarte multi dintre utilizatorii din intreaga lume nu stiu cum anume sa se protejeze de ceea ce se intampla. Vorbim despre o noua problema de securitate pentru telefoanele Android din intreaga lume, aceasta permitandu-le hackerilor sa extraga informatii esentiale din telefoanele noastre cu ajutoruil unor aplicatii malitioase.

Telefoanele Android au aceasta problema in librariile Play Core, folosite la scara destul de larga in aplicatiile care sunt publicate in Google Play Store, acest sistem permitand oferirea de actualizari pentru aplicatii fara a le reinstala prin magazinul celor de la Google. Noua vulnerabilitate descoperita le permite hackerilor sa introduca module malitioase in alte aplicatii din telefoanele Android prin intermediul sistemului Play Core, totul fara ca oamenii sa stie.

Telefoanele Android: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru Oameni

Telefoanele Android pot avea furate din aplicatii, prin acest sistem, parole, informatii bancare pentru plati cu cardurile bancilor, si multe alte informatii private la care in mod normal nimeni n-ar trebui sa aiba acces. Cei care au descoperit aceasta problema pentru telefoanele Android au afirmat ca exploatarea sa e destul de simpla, cu doar cateva linii de cod, insa impactul pe care-l are asupra utilizatorilor este unul foarte important, in final.

“Există o vulnerabilitate locală, arbitrară la executarea codului în punctul final SplitCompat.install în versiunile Android Core Play Library înainte de 1.7.2. Un atacator rău intenționat ar putea crea un apk care vizează o anumită aplicație și, dacă o victimă ar instala acest apk, atacatorul ar putea efectua o traversare de directoare, să execute codul ca aplicație vizată și să acceseze datele aplicației vizate pe dispozitivul Android. Recomandăm tuturor utilizatorilor să actualizeze Play Core la versiunea 1.7.2 sau o versiune ulterioară.”

Telefoanele Android au avut aceasta vulnerabilitate confirmata si de catre compania Google, care a clasificat-o cu un nivel de risc de 8.8 din 10, si desigur ca a rezovat-o deja pentru ca toata lumea sa fie in siguranta. Desigur ca trebuie sa instalati toate patch-urile de securitate pe care cei de la Google le-au distribuit pentru telefoane pentru a beneficia de aceasta rezolvare a problemei pentru telefoanele Android, deci daca exista vreunul pentru telefonul vostru, instalati-l.

Telefoanele Android au descoperite in mod regulat diverse probleme, insa cei de la Google se misca extrem de rapid cu rezolvarea lor, asa cum este si normal pentru o companie cu atat de multi utilizatori in intreaga lume.