DSU: a 5-a unitate mobila de terapie intensiva adusa in Romania

DSU 5 unitate mobila terapie intensiva Romania

DSU a anuntat ieri aducerea in Romania a celei de-a 5-a unitati mobile de terapie intensiva menita sa ajute la lupta impotriva noului Coronavirus, ea fiind adusa de catre un echipaj mix format din oameni ai IGSU si SMURD, insa e posibil sa mai fie nevoie de cateva in viitor.

“În perioada 25-29 august, o delegație formată din personal aparținând IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, Unității Speciale pentru Intervenție în Situații de Urgență și Fundatia pentru S.M.U.R.D. a efectuat o misiune de recepție și aducere în țară a celei de-a 5-a unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi achiziționate în cadrul proiectului ”Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre”.

Unitatea a fost achiziționată cu ajutorul Fundatia Mereu Aproapeși a fondurilor strânse datorită teledonului Români Împreună. De asemenea, tot cu ajutorul Fundatia Mereu Aproape au fost achiziționate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console a câte 6 injectomate pentru fiecare pat, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania prin intermediul achizițiilor efectuate cu ajutorul ONAC.

Această unitate va rămâne momentan în cadrul Unității Speciale pentru Intervenție în Situații de Urgență – Ciolpani urmând a fi trimisă, în funcție de evoluția situației pandemice din țara noastră, în sprijinul unui spital dintr-un județ al țării al cărei capacitate de internare a cazurilor critice rezultate în urma infectării cu virusul Sars – CoV – 2 este depășită.

Toate cele 5 unități împreună cu echipamentele medicale aferente vor intra în rezerva strategică de răspuns la dezastre a României.

Mulțumim tare mult donatorilor din cadrul teledonului, cât și personalului Ambasada Romaniei in Turcia (Embassy of Romania to Turkey), Consulatul General al României la Istanbul și Ambasada României în Republica Bulgaria pentru tot sprijinul oferit în vederea realizării cu succes a acestei misiuni.”

În perioada 25-29 august, o delegație formată din personal aparținând IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 31 august 2020