Telefoanele Huawei: Masura FARA PRECEDENT dupa Ani de Succes

Telefoanele Huawei ar fi in centrul unei masuri fara precedent care ar fi pregatita de catre compania chinezeasca, iata ce se gandeste aceasta sa faca.

Telefoanele Huawei disparitie

Telefoanele Huawei au fost in topul preferintelor consumatorilor la nivel global, daca este sa ne ghidam dupa datele furnizate de catre analisti pentru T2 2020, iar asta deoarece ele au generat cele mai mari vanzari. Desigur ca peste doua treimi dintre ele au venit din China, dar combinate si cu cele din restul lumii, au reusit sa depaseasca vanzarile inregistrate de catre ceilalti producatori de telefoane, iar asa, telefoanele Huawei au ajuns in top.

Telefoanele Huawei ar putea fi totusi pe cale de disparitie, daca este sa ne ghidam dupa unii analisti asiatici care spun ca in cadrul companiei chinezesti s-ar lua in calcul inclusiv renuntarea la fabricarea acestui tip de produse. Motivul unei asemene decizii radicale are la baza faptul ca telefoanele Huawei vor ramane fara componentele de top fabricate de catre companii in baza unor tehnologii americane, care nu mai pot fi vandute catre compania Huawei.

Telefoanele Huawei: Masura FARA PRECEDENT dupa Ani de Succes

Telefoanele Huawei fara componente de ultima generatie nu vor fi la fel de competitive, conform analistilor, asta desigur doar daca se vor putea gasi alternative viabile pentru ele, iar asa Huawei ar fi fortata sa renunte complet la acest business. Telefoanele Huawei ar urma sa fie lasate in urma de catre chinezi, sau vandute doar in China pana cand problemele se rezolva, concentrarea fiind pusa pe alte produse, in special cele cloud, care nu au restrictii.

“Competitivitatea și cota de piață a Huawei pe piața telefoanelor mobile vor fi afectate negativ indiferent dacă poate obține piese de telefonie mobilă după 15 septembrie, a declarat celebrul analist Ming-Chi Kuo într-un raport publicat astăzi. Ming-Chi Kuo a spus că cel mai bun scenariu este că cota de piață a Huawei scade, iar cel mai rău scenariu este că Huawei iese din piața telefoanelor mobile. Se așteaptă ca Apple, Oppo, Vivo și Xiaomi să își crească cota de piață.”

Telefoanele Huawei au fost pana recent unul dintre principalele motoare de crestere pentru companie, atat in ceea ce priveste notorietatea, cat si in ceea ce priveste veniturile, deci disparitia lor e ceva ce nimeni nu poate lua serios in calcul. In ciuda acestui lucru, nimeni nu poate ignora faptul ca telefoanele Huawei fara componentele de top, vandute de catre companiile care le produc folosind tehnologii americane, nu vor avea acelasi succes pe piata.

Telefoanele Huawei ar putea ramane in continuare in vanzare, cu componente de top, daca la Casa Alba ar ajunge Joe Biden presedinte in locul lui Donald Trump, iar in noiembrie ar trebui sa stim care va fi urmatoruil presedinte al SUA.