Raed Arafat: Inca nu am vazut ce e mai rau din pandemia Coronavirus

Raed Arafat a declarat, in cadrul unui forum care a avut loc in cursul zilei de ieri, ca inca nu am vazut ceea ce este mai rau in pandemia de Coronavirus, si ca e posibil sa avem parte de situatii mult mai grele decat cele pana acum, poate precum cele vazute in Italia, Spania, sau Marea Britanie.

Raed Arafat vine cu aceasta avertizare in contextul in care de la 1 septembrie s-au redeschis restaurantele, impreuna cu alte activitati din spatii inchise, iar scoala urmeaza sa inceapa peste 9 zile, si alegerile locale vor fi organizate la final de luna, deci e posibil ca numarul de cazuri noi sa explodeze.

“Pandemia ne-a prins nepregătiţi. Exista tehnologia, existau mijloacele, exista totul, dar pregătirea în sine, ca să facem faţă, nu era pusă la punct, şi poate că multă lume nu se gândea că acest lucru poate să se întâmple, chiar dacă în ultimii ani, din ce în ce mai mult, au crescut avertismentele că există posibilitatea să apară cândva o pandemie similară cu ce a fost, de exemplu, în 1918.

Mai mult, DSU a avut discuţii şi a lansat de mai multe ori în România ideea că trebuie create stocurile şi trebuie întărite aceste stocuri, nu numai pentru pandemie, dar şi pentru alte riscuri. Încă nu am văzut poate ce e mai rău şi sper să ne oprim aici şi să nu ajungem la o situaţie asemănătoare cu cea care a fost acum 100 de ani.”