Guvernul Romaniei: scoala incepe pe 14 septembrie, alegerile pe 27 septembrie

Guvernul Romaniei scoala 14 septembrie alegerile 27 septembrie

Guvernul Romaniei va merge inainte cu planurile pe care le-a stabilit deja pentru inceperea scolii, dar si alegerile locale, asa ca totul se va intampla pe 14 si 27 septembrie, asa cum se stabilise initial de catre executiv, astfel ca nu vor exista vrenu fel de amanari, in ciuda zvonurilor.

Guvernul Romaniei are acest anunt facut chiar de catre Ludovic Orban, primul-ministur al Romaniei, iar asta inseamna ca indiferent cum va evolua pandemia de Coronavirus, nu se vor schimba planurile in ceea ce priveste inceperea scolii, sau desfasurarea alegerilor, aceste evenimente fiind stabilite ca 100% sigure.

“Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ţine la 27 septembrie. Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate.

Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi.”

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban la finalul întâlnirii cu mediul de afaceri din județul Bistrița-Năsăud

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban la finalul întâlnirii cu mediul de afaceri din județul Bistrița-Năsăud#LudovicOrban #BistritaNasaud

Publicată de Guvernul României pe Duminică, 6 septembrie 2020