Apple, Google, Dropbox Investigate de Autoritatile din Europa

Apple, Google, Dropbox Investigate Autoritatile Europa

Apple, Google, Dropbox sunt investigate de catre autoritatile din italia, iar asta pentru ca oficialii de acolo sunt de perere ca serviciile de tip cloud ale companiilor au termeni nu foarte clari cu privire la modul in care datele oamenilor sunt colectate in scopuri comerciale.

Autoritatile investigheaza si daca termenii contractuali le permit companiilor sa scape de raspundere in cazul in care datele oamenilro sunt folosite in moduri nu tocmai legale, iar daca ancheta va fi finalizata cu o confirmare a suspiciunilor, atunci vor fi aplicate si amenzi.

Italia a lansat in iulie o investigatie antitrust impotriva Amazon si Apple din cauza castilor Beats, iar acum lanseaza o alta, cu un cu totul alt scop, dar in final vorbim despre noi companii americane care sunt investigate de catre autoritati pentru ceea ce fac in Europa.

“Autoritatea pentru concurență și piață a inițiat șase investigații împotriva unora dintre principalii operatori globali de servicii de cloud computing. Părțile implicate sunt Google (pentru serviciul Google Drive), Apple (pentru serviciul iCloud) și Dropbox, fiecare implicat atât într-o procedură pentru presupuse practici comerciale neloiale și / sau încălcări ale Directivei privind drepturile consumatorilor, cât și una pentru pretinse clauze vexatoriu inclus în condițiile contractuale.”