Nelu Tataru: avertizare foarte dura pentru Romani privind Coronavirus

nelu tataru 2000 cazuri coronavirus

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, face o avertizare foarte dura cu privire la noul Coronavirus, una de care romanii ar trebui sa tina cont in totalitate, dar pe care probabil o vor ignora, desi nu este nici pe departe in interesul lor sa faca asta, ministrul spunand ca nerespectarea regulilor ne va duce la un dezastru.

Nelu Tataru spune ca am putea depasi fara probleme 2000 de noi cazuri de Coronavirus in fiecare zi daca regulile nu sunt respectate, mai ales ca scoala va incepe din 14 septembrie, iar restaurantele, cinematografele, teatrele, au fost redeschise deja, si inca nu se resimte impactul in urma acestor masuri de relaxare.

“În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi.

Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a două până în a zecea zi a bolii respective, infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14 să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.