WhatsApp: OFICIAL, 6 Probleme Mari ASCUNSE pana Acum de Noi

WhatsApp are 6 mai probleme dezvaluite in mod oficial dupa ce au fost ascunse timp de mai multe luni de zile de catre utilizatorii din toata lumea.

WhatsApp transparenta

WhatsApp are in mod oficial dezvaluite 6 probleme foarte mari care pana in momentul de fata au fost ascunse de toata lumea, iar asta deoarece compania americana a vrut sa tina departe de ochii lumii ceea ce nu e bine in aplicatia sa. Vorbim despre 6 vulnerabilitati majore de securitate pe care aplicatia WhatsApp le are, si care au fost dezvaluite in mod oficial de catre compania din spatele aplicatiei abia dupa ce au fost blocate in totalitate.

WhatsApp are aceste probleme foarte mari dezvaluite intr-un website special creat de catre companie pentru a publica informatii de acest gen, iar acolo expertii in securitate informatica isi pot face o idee cu privire la gravitatea lor. Unele dintre vulnerabilitatile pe care WhatsApp le-a tinut ascunse puteau fi exploatate inclusiv de la distanta de catre hackeri, insa compania a afirmat ca pana in momentul blocareii lor nu a gasit vreo dovada a exploatarii.

WhatsApp: OFICIAL, 6 Probleme Mari ASCUNSE pana Acum de Noi

WhatsApp a avut 4 dintre buguri descoperite de catre sistemele sale care cauta in mod automat vulnerabilitati, in timp ce 2 dintre ele au fost dezvaluite de catre experti in securitate informatica, ei fiind cel mai probabil rasplatiti pentru munca. WhatsApp a publicat aceste informatii intr-un efort de a deveni mult mai transparenta in ceea ce priveste informatiile privind problemele de securitate care inca exista in cadrul platformei.

WhatsApp a avut in ultimuil an dezvaluite o serie de probleme extrem de serioase, unele care au permis inclusiv accesarea telefoanelor utilizatorilor, chiar si a CEO-ului companiei Amazon, totul de la distanta. Pentru ca vrea sa scape de stigma problemelor majore de securitate, compania care dezvolta platforma WhatsApp a decis sa publice in mod transparent informatii cu privire la vulnerabilitatile existente, astfel ca cercetatorii sa stie foarte clar ce se intampla.

WhatsApp va mai dezvalui si in viitor diverse alte probleme de securitate care exista cu aplicatia sa, insa ramane de vazut in ce masura va decide sa le publice inclusiv pe cele mai grave dintre toate, pentru a-i avertiza pe oameni.