Guvernul Romaniei: Anuntul de ultima ora privind Coronavirus

Guvernul Romaniei prelungire stare alerta alegeri

Guvernul Romaniei a anuntat astazi o decizie foarte importanta pe care o va lua in contextul pandemiei de Coronavirus, autoritatile urmand a prelungi starea de alerta in cursul saptamanii viitoare, inainte ca actuala sa expire, si sa anuleze toate masurile de protectie impuse.

Guvernul Romaniei spune ca in cadrul acestei hotarari pentru prelungirea starii de alerta vor fi introduse si masuri care vizeaza organizarea alegerilor locale, deci vorbim despre o decizie foarte importanta, care va avea impact mare asupra unui numar si mai mare de romani.

“Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi. Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă. Solicitaţi Consiliului Legislativ.

Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie.”

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 10 septembrie

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 10 septembrie #LudovicOrban #GuvernulRomaniei #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 10 septembrie 2020