Planeta Uranus: Fenomenul RAR, Anuntul care a UIMIT Oamenii

Planeta Uranus face parte zilele acestea dintr-un fenomen rar care a uimit mult oameni, iata ce anunt a venit in legatura cu ea, si cat conteaza.

Planeta Uranus ochi

Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate de Pamant, sau soare, in sistemul solar, si este una dintre cele care a fost cel mai putin explorata de catre cercetatori, tocmai din cauza distantei mari la care se afla in raport cu noi. In ciuda acestui lucru, planeta Uranus ramane una care este de mare interes, iar zilele acestea trece printr-un fenomen rar, de care totusi multa lume se poate bucura, daca vrea cu adevarat acest lucru.

Planeta Uranus va fi in aceasta perioada vizibila pe cer chiar si fara a folosi un telescop, ea beneficiind de o iluminare speciala in urmatoarele zile, astfel ca va putea fi observata cu ochiul liber, de catre cei care au si ochii suficient de ageri. Vorbim despre un fenomen care nu se intampla prea des, si care are in centru planeta Uranus, ea fiind in mod normal vizibila doar cu un telescop din cauza faptului ca este foarte slab iluminata in univers.

Planeta Uranus: Fenomenul RAR, Anuntul care a UIMIT Oamenii

Planeta Uranus ochi liber

Planeta Uranus va fi la 2.85 milliarde de kilometri de Pamant zilele acestea, una dintre distantele cele mai mici, iar asa va deveni vizibila cu ochiul liber pentru cei care au si o vedere foarte buna, pentru a o urmari pe cer. Puteti vedea in imaginea de mai sus cam unde ar urma sa fie planeta Uranus pe cer in cursul zilelor urmatoare, asa cum este ea vizibila din New York, conform celebrei aplicatii Sky Safari, pentru telefoane si tablete.

Planeta Uranus nu va fi usor de reperat de catre cei care nu stiu exact unde sa se uite, ceea ce pana la urma este perfect normal deoarece vorbim despre un corp cosmic ascuns printre foarte multe alte stele si planete. Pe de alta parte, planeta Uranus nu va fi vizibila fara un telescop decat in zilele de 13 si 14 septembrie, astfel ca daca nu o puteti gasi atunci pe cer, va trebui sa mai asteptati pana in 2021 pentru a o putea vedea intr-un mod similar.

Planeta Uranus este una dintre cele mai misterioase din sistemul solar, este una dintre cele mai putin supravegheate, insa oamenii de stiinta vor sa rezolve inclusiv aceste probleme in viitorul nu foarte indepartat.