Vodafone: Vestea PROASTA ce a SURPRINS foarte Multi Clienti

Vodafone scadere

Vodafone este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din tara noastra, iar din pacate pentru multi dintre clientii sai, a venit si o veste proasta care a surprins destul de multa lume cand a fost publicata. Mai exact, cei de la ANCOM au anuntat cu nu foarte mult timp in urma o serie noua de statistici privind vitezele de internet inregistrate in Romania de catre clientii care folosesc serviciile Vodafone, Orange, Telekom, DIGI Mobil.

Vodafone, in mod complet surprinzator, a fost depasit de catre Telekom in ceea ce priveste vitezele de internet mobil pe care le experimenteaza clientii din Romania, iar acesta este un rezultat complet neasteptat. Diferentele sunt inexistente pe partea de download, unde Vodafone inregistreaza 22.11 Mbps, si Telekom 22.1 Mbps, insa pe partea de upload primii ofera doar 11.48 Mbps, in timp ce grupul german ofera 14.17 Mbps, si vorbim aici de medii.

Vodafone: Vestea PROASTA ce a SURPRINS foarte Multi Clienti

Vodafone scadere viteza internet

Vodafone s-a laudat, si inca se lauda, cu faptul ca are cel mai rapid internet mobil din Romania, dar realitatea prezentata de catre cei de la ANCOM este cu mult diferita, iar asta ne spune ca experienta finala nu e tocmai cea pe care o stiam. Lucrurile s-au schimbat in prost pentru cei de la Vodafone in ultimul an, ei fiind in 2018 putin peste cei de la Telekom din punct de vedere al vitezelor de internet, insa situatia e mai buna acum pentru grupul german.

Vodafone are aici prezentate vitezele medii de transfer de date pentru utilizatorii care beneficiaza de servicii de internet mobil, astfel ca in anumite zone ele vor fi mai mari, iar in altele chiar mai mici. Acelasi lucru e valabil inclusiv in cazul Telekom, care va avea viteze mai bune in anumite zone, si mai proaste in altele, dar per total, ceea ce vedem aici in comparatie cu cei de la Vodafone este surprinzator din foarte multe puncte de vedere, pana la urma.

Vodafone investeste acum si intr-o retea 5G, ceva ce nu exista la Telekom deocamdata, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de rezultate va avea operatorul la raportarea pe care ANCOM o va face pentru anul 2020.