Guvernul Romaniei: Mesajul important pentru Romani inainte de Inceperea Scolii

Guvernul Romaniei Mesaj Inceperea Scolii

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, transmite un mesaj important pentru toti romanii din tara inainte de inceperea scolii, unul care ar trebui sa le ofere incredere oamenilor inainte ca o perioada dificila sa inceapa si in tara noastra, din pacate.

Guvernul Romaniei trebuia sa permita redeschiderea scolilor, dar asta ar putea aduce o crestere a numarului de imbolnaviri cu noul Coronavirus, asa cum ne-a spus si ministrul Sanatatii, deci ramane sa vedem cum va evolua situatia in urmatoarele saptamani la nivel national.

“Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România. Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor. Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil.

Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat.

Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.”

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după vizita la monumentul istoric Poșta Veche reabilitat din fonduri europene

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după vizita la monumentul istoric Poșta Veche reabilitat din fonduri europene#LudovicOrban #GuvernulRomaniei #MonumentIstoric #PostaVeche

Publicată de Guvernul României pe Duminică, 13 septembrie 2020