WhatsApp: PROBLEME GRAVE in SUTE de MILIOANE de Telefoane

WhatsApp are o serie de probleme foarte grave descoperite pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iata ce se intampla si cum ne afecteaza.

WhatsApp interogari

WhatsApp are dezvaluite astazi noi probleme foarte serioase care afecteaza sute de milioane de telefoane din intreaga lume, si totul in ciuda faptului ca aplicatia de mesagerie trebuia sa fie gandita complet diferit pentru a ne proteja. Conform unui studiu facut de catre o companie britanica, se pare ca aplicatia WhatsApp, impreuna cu Telegram, nu sunt suficient de bine securizate pentru ca unele date ale utilizatorilor sa nu fie descoperite de hackeri.

WhatsApp a fost in centrul studiului care s-a concentrat pe verificarea unei mari baze de date de numere de telefon ale americanilor, pentru a se vedea cate sunt active in platforma, si ce fel de date se pot extrage in baza lor. Spre surprinderea celor care au facut acest test, prin intermediul verificarilor facute in cadrul serverelor WhatsApp le-au permis sa descopere o serie de informatii care ar trebui in mod normal sa fie accesibile doar pentru utilizatorii din platforma.

WhatsApp: PROBLEME GRAVE in SUTE de MILIOANE de Telefoane

WhatsApp nu a securizat suficient de bine informatii cu privire la poza de profil a utilizatorilor, pseudonimele acestora, statusurile setate de catre ei, dar si informatii cu privire la ultima logare facuta in cadrul platformei de catre ei. Toate aceste informatii ar fi trebuit sa fie accesibile doar prin aplicatia WhatsApp de catre cei care au deja un cont in cadrul platformei de mesagerie, dar din pacate realitatea este complet diferite, ele fiind accesibile si din exterior.

WhatsApp permite ascunderea acestor date de toata lumea, insa 50% dintre cei care au fost detectati ca avand conturi active in platforma n-au activat setarile care permit protejarea lor, in timp ce 90% si-au lasat publice si pozele de profil. WhatsApp nu e singura platforma cu probleme foarte mari, iar asta pentru ca si in cazul Telegram s-a descoperit o situatie similara, datele foarte multor utilizatori fiind puse in pericol din cauza masurilor improprii de securitate.

WhatsApp incearca de ceva vreme sa convinga oamenii ca platforma sa este una sigura, si ca problemele pe care le raporteaza multi au disparut, dar realitatea este ca inca exista foarte multe deficiente foarte serioase.