Guvernul Romaniei: Noua Hotarare privind Coronavirus pregatita

Guvernul Romaniei concedii medicale

Guvernul Romaniei se pregateste sa adopte o noua hotarare cu privire la pandemia de Coronavirus, totul fiind anuntat de catre ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, acesta afirmand ca totul are legatura cu concediile medicale acordate oamenilor in perioada in care legea privind carantina si izolarea fusese declarata neconstitutionala.

Guvernul Romaniei spune ca va rezolva problema pentru cei care nu au primit concediu medical atunci cand au nevoie de el in aceasta perioada de timp, astfel ca lucrirle vor fi reparate printr-o hotarare de guvern care urmeaza sa fie adoptata in perioada urmatoare de catre autoritatile din Romania.

“Se pregăteşte o hotărâre de guvern în acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, în perioada de vid legislativ, nu au fost în spital sau s-au externat la cerere şi atunci când au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infecţionist, care va da o recomandare către medicul de familie.” a declarat Nelu Tataru la DIGI24.