Facebook acuzata ca spioneaza utilizatorii care folosesc Instagram

Facebook spioneaza Instagram

Facebook are un nou proces deschis impotriva sa de catre utilizatori care sunt suparati ca aplicatia retelei de socializare Instagram i-ar spiona prin intermediul camerelor telefoanelor, totul avand legatura cu o problema care s-a intamplat cu cateva luni in urma.

Facebook a recunoscut atunci ca un bug al aplicatiei Instagram genera accesarea automata a camerei telefoanelor iPhone chiar si cand aceasta nu era folosita in mod activ, iar asta a dus la multe critici formulate impotriva companiei americane de catre diversi utilizatori.

Facebook a rezolvat atunci problema, dar iata ca ea reapare acum sub forma unui proces in care compania trebuie sa ofere mai multe detalii cu privire la problema de atunci, iar totul este cat se poate de serios, din pacate pentru ea, asa ca ramane de vazut cum va oferi explicatiile.

“Facebook Inc. este din nou trimis în judecată pentru că ar fi spionat utilizatorii Instagram, de data aceasta prin utilizarea neautorizată a camerelor lor de telefonie mobilă. Procesul provine din rapoartele media din iulie că aplicația de partajare a fotografiilor părea să acceseze camerele iPhone chiar și atunci când acestea nu erau utilizate în mod activ. Facebook a respins rapoartele și a dat vina pe o eroare, pe care a spus că o corectează, pentru că a declanșat ceea ce a descris drept notificări false că Instagram accesează camerele iPhone.”