Planeta Marte: INCREDIBILUL Anunt pentru Viitorul Omenirii

Planeta Marte are parte de un anunt incredibil pentru viitorul omenirii, iata ce descoperire impresionanta au facut cercetatorii de acesta data.

Planeta Marte chitina

Planeta Marte este subiectul de interes pentru foarte multi oameni de stiinta in momentul de fata, ei incercand din rasputeri sa gaseasca metode pentru a putea trimite in siguranta oamenii acolo, si toata aceasta munca ar putea fi pe deplin incununata de succes pentru ei. Pentru viitoarele misiuni catre planeta Marte a fost facuta o foarte mare descoperire, mai exact, un nou tip de material care va putea fi folosit pentru a crea primele cladiri pentru oameni.

Planeta Marte nu e tocmai locatia in care sa poata fi transportate de pe Pamant materialele necesare pentru a construi cladirile necesare pentru ca astronautii sa poata locui, si nu numai. Primele cladiri de pe planeta Marte ar putea fi facute folosind un nou tip de material care se numeste biolit, acesta fiind facut dintr-un polimer organic numit chitina, si regasit in multe organisme, de la fungi si pana la scoici, el putand fi transformat in material de constructie printr-un nou proces complex.

Planeta Marte: INCREDIBILUL Anunt pentru Viitorul Omenirii

Planeta Marte are pe suprafata sa un material numit regolit, acesta fiind combinat cu chitina pentru a fi creat biolitul, iar multumita lui oamenii ar putea supravietui pentru perioade lungi de timp acolo. Cercetatorii din Singapore sunt cei care au descoperit utilitatea acestui nou tip de material, ei spunand ca polimerul organic este al doilea cel mai usor de gasit de pe Pamant, deci era normal sa experimenteze cu el pentru misiunile catre planeta Marte.

“Folosind un polimer organic omniprezent numit chitină, care se găsește în orice, de la fibre de ciuperci la cochilii de scoici, o echipă de cercetători din Singapore a conceput un material de fabricație cu consum redus de energie numit „biolit”. Folosește regulit marțian – un amestec slab de depozite care acoperă roca solidă – și o soluție chimică transformată de chitină pentru a crea un material de construcție rezistent, cu mai multe utilizări. Capabil să facă totul, de la crearea de instrumente până la construirea structurilor de colonii, un astfel de polimer poate fi viitorul ingineriei extraterestre.”

Planeta Marte este foarte complexa, si foarte neprietenoasa cu oamenii, deci separat de un material de constructie, astronautii vor avea nevoie de mult mai multe, insa acest biolit va putea fi crescut si acolo, in navele care vor transporta oamenii. Desigur ca e nevoie de foarte multa testare pentru a se putea vedea foarte clar cat de bun este materialul pentru ceea ce au nevoie astronautii, insa in baza a ceea ce au descoperit cercetatorii din Singapore, e cam clar ca s-ar putea supravietui pe planeta Marte.

Planeta Marte este obiectivul mai multor misiuni care sunt acum in plin proces de pregatire, insa pana prin 2030 e improbabil sa vedem vreun echipaj uman trimis acolo de catre vreo agentie spatiala de pe Pamant.