Nelu Tataru: atentionare importanta pentru romanii din toata tara

Nelu Tataru atentionare gripa

Nelu Tataru a emis o atentionare foarte importanta pentru romanii din toata tara, una care ar putea face chiar diferenta dintre viata si moarte pentru unele persoane, dar asta numai daca asculta intr-adevar ceea ce li se spune, si asta pentru ca e foarte important sa faca asta.

Nelu Tataru spune ca vaccinurile antigripale au fost deja trimise catre DSP-urile care trebuie sa le distribuie catre medicii de familie, dar si in farmacii, iar romanii ar trebui sa se vaccineze pentru a nu ajunge in situatia in care se vor infecta atat cu gripa, cat si cu noul Coronavirus.

“Noi am achiziționat trei milioane de doze de vaccin antigripal. Primele tranșe au venit de pe 15 septembrie, au fost distribuite DSP-urilor și medicilor de familie.

Dincolo de categoriile de risc cunoscute, intenția este, în această toamnă și începutul iernii, în funcție de evoluție, să extindem și la personalul didactic, urmând să evaluăm evoluția din școli în această perioadă.

Noi avem în acest an contractate trei milioane de doze cu posibilitatea de a contracta încă un milion. Anul trecut au fost doar un 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal plus 500.000 de doze care s-au găsit la liber în farmacii pentru restul populației.”