Guvernul Romaniei: Decizia privind purtarea mastii de protectie

Guvernul Romaniei masca diferentiere

Guvernul Romaniei a luat, prin ministerul Educatiei, decizia ca elevii din scoli sa poarte masca de protectie in momentul in care se afla la cursuri pentru a se proteja, si a ii proteja pe ceilalti de o posibila infectare cu noul Coronavirus, lucru extrem de important in aceasta perioada.

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, spune ca toti elevii trebuie sa poarte masca de protectie, indiferent daca fac orele intr-o scoala care se afla in scenariu verde, sau rosu, fara a se face diferentiere, ceea ce e bine, pentru ca se pot preveni infectarile in cazul in care numarul creste in respectiva zona din tara.

“Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere.

E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional.” a declarat Ludovic Orban, conform DIGI 24.