Ministerul Sanatatii: carantina poate reveni oricand in Romania

Ministerul Sanatatii carantina revine

Ministerul Sanatatii, prin vocea ministrului Nelu Tataru, ne avertizeaza ca putem avea oricand din nou carantina in Romania daca nu se respecta regulile de distantare sociala, si de protectie impotriva Coronavirus, ceva ce ni se spune de mult, deci trebuie sa fim foarte atenti.

Nelu Tataru a spus ca la final de septembrie se va face o evaluare privind felul in care reinceperea cursurilor in scoli a afectat evolutia pandemiei de Coronavirus, un moment foarte important, dar si ca daca vom avea 2000 de cazuri pe zi, nu e neaparat sa fie reinstituita carantina.

“Eu spun să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauțiile. Evaluarea școlii o putem face la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii ocotmbrie. Evaluăm cele 7 și apoi cele 14 zile de la începutul școlii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli, să respectăm aceste reguli. Suntem totuși într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit față de alți ani. Am avut un început de an diferit, vom avea și scritin electoral diferit.

Încercăm să menținem acest platou. Și dacă menținem acel platou, spre jumătatea lunii octombrie să ne gândim și la o scădere de număr de cazuri. Dar să nu uităm, vine sezonul rece, sezonul gripei, trebuie să acționăm ca atare.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.