Planeta Venus: Omenirea ULUITA de un Nou Anunt IMPRESIONANT

Planeta Venus este in centrul unui nou anunt impresionant care a uluit intreaga omenire, iata ce ne-ar putea dezvalui si mai multe dintre secretele sale.

planeta Venus calypso

Planeta Venus a devenit dintr-odata extrem de interesanta pentru oamenii de stiinta din toata lumea dupa ce saptamana trecuta s-a spus ca ar putea exista semne de viata in atmosfera de pe corpul cosmic apropiat de Pamant. De atunci au inceput sa apara tot felul de teorii cu privire la ceea ce s-ar ascunde de fapt in atmosfera de pe planeta Venus, iar acum aflam si despre o misiune foarte interesanta care ar putea duce si la explorarea suprafetei sale.

Planeta Venus ar putea fi vizitata de catre un dispozitiv special numit Calypso Venus Scout, acesta fiind gandit pentru a explora suprafata obiectului cosmic de la o altitudine de cam 32 de kilometri, fara a ajunge efectiv pe terenul foarte neprietenos. La o altitudine atat de mare nu exista nori densi care sa impiedice inregistrarea de imagini cu suprafata de pe planeta Venus, iar in acelasi timp temperaturile nu sunt la fel de mari pentru a distruge sonda spatiala.

Planeta Venus: Omenirea ULUITA de un Nou Anunt IMPRESIONANT

Planeta Venus are temperaturi care ajung la suprafata la cateva sute de grade Celsius, iar asta din cauza apropierii fata de soare, in atmosfera lucrurile fiins similare, doar ca putin mai “reci”, suficiente pentru ca o sonda sa poata fi stabilizata acolo cu un balon. De la acea altitudine s-ar putea inregistra poze de inalta calitate cu suprafata de pe planeta Venus, iar ele ar fi si suficient de bune pentru a analiza zone vaste de pe obiectul cosmic, fara a ajunge efectiv pe sol.

“Aceasta este o misiune de a explora suprafața lui Venus de la altitudini mici. Calypso Venus Scout constă dintr-un balon la mare altitudine și un modul instrumentat de coborâre (DM). DM se desfășoară la o altitudine de 10-25 km prin intermediul unui Tether unde obține imagini, cu rezoluție la scară de metri și centimetri, și spectre IR aspre. Se derulează după câteva ore pentru un ciclu de „răcire”, apoi se desfășoară din nou. Balonul rămâne la înălțime mare, fără a fi nevoie să fie fortificat pentru a supraviețui atmosferei inferioare T și P a atmosferei inferioare a lui Venus.”

Planeta Venus a fost vizitata in trecut de cativa roboti trimis de catre NASA si Rusia, insa niciunul dintre ei nu a rezistat mai mult de cateva ore acolo, asa ca nu s-a mai luat in calcul efectuarea vreunei alte misiuni pe planeta. Acum vine o alta propunere cu acest proiect Calypso, care deocamdata nu este luat in calcul de catre NASA, insa daca ar fi luat, ar permite explorarea suprafetei de pe planeta Venus intr-un mod care ar ajuta omenirea sa afle mai multe despre planeta.

Planeta Venus va ramane in urmatorii ani in atentia oamenilor de stiinta, care vor incerca sa descopere daca exista intr-adevar viata in atmosfera sa, ori daca aceasta a fost doar o pacaleala in baza unor citiri necorespunzatoare.