Planeta Marte: Anunt INCREDIBIL al NASA, ce vrea sa Lanseze

Planeta Marte este in centrul unui anunt incredibil al NASA, iata ce vrea sa lanseze agentia spatiala americana pentru explorarea planetei distante.

Planeta Marte fosile

Planeta Marte urmeaza sa aiba trimis un nou robot de catre NASA pentru a-i analiza suparafata, iar agentia spatiala americana are si niste planuri destul de mari in ceea ce priveste instrumentele care vor fi integrate pentru el. Conform informatiilor recente de la NASA, se pare ca robotul care va ajunge pe pe planeta Marte in cursul urmatorilor ani va avea integrati si senzori cu raze X care vor permite cautarea fosilelor care sunt ascunse acolo.

Planeta Marte ar fi putut avea viata acum cateva miliarde de ani, sau cel putin asta par sa creada cercetatorii, astfel ca robotul Perseverence, Perseverenta, va avea un dispozitiv de marimea unei cutii sanitare in care va exista instrumentul pentru scanare cu raze X. Acesta va cauta orice fel de urme, chiar si microscopice, care sa confirme ca pe planeta Marte a existat la un moment dat viata, ceea ce probabil ca nu va fi chiar atat de usor de descoperit.

Planeta Marte: Anunt INCREDIBIL al NASA, ce vrea sa Lanseze

Planeta Marte este mare, iar separat de scanarea cu raze X, robotul va fi capabil deasemenea sa adune probe de sol folosind bratul sau lung de peste 2 metri, unele dintre ele urmand a fi trimise pe Pamant. Totusi, in centrul intregului proiect sta dispozitivul PIXL care scaneaza cu raze X, chiar si probleme de sol urmand a fi alese in baza imaginilor inregistrate de catre acesta, deci nu vorbim despre o selectie aleatorie facuta pentru verificare.

“Fasciculul de raze X al PIXL este atât de îngust încât poate identifica caracteristici la fel de mici ca un bob de sare. Acest lucru ne permite să legăm foarte precis substanțele chimice pe care le detectăm de texturi specifice dintr-o piatră. Hexapodul descrie singur cum să arate și să extinde-i picioarele și mai aproape de o țintă de piatră. Este cam ca un mic robot care s-a făcut acasă la capătul brațului roverului.”

Planeta Marte a devenit un fel de obsesie pentru cercetatorii care nu reusesc sa gaseasca vreo urma de viata, desi se chinuie de ceva vreme cu asta, insa poate ca acum vor reusi sa-si duca la buna indeplinire planurile. Este foarte complicat pentru ei sa descopere ceva in conditiile in care planeta Marte nu este cercetata si de catre oameni, insa in ciuda acestui lucru, e posibil ca nouil robot al celor de la NASA sa ne uimeasca in mod pozitiv dupa ce va ajunge acolo.

Planeta Marte va avea robotul trimis anul viitor, pandemia de Coronavirus anuland lansarea de anul acesta, el urmand a ajunge in 2022 pe planeta, si dupa aceea va incepe sa trimita si informatii importante cu privire la ceea ce a detectat.