Android: ALERTA Publicata spre SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android este in centrul unei alerte foarte importante publicata pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii acum.

android extraterestru

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume in momentul de fata, insa din pacate pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume a fost dezvaluita o problema foarte serioasa care le poate genera mari probleme. Vorbim despre un nou tip de malware care a fost gandit special pentru a fura parolele folosite in conturile inregistrate in doar 226 de aplicatii care au fost create pentru platforma Android, deci e gandit pentru a face mult rau.

Android este vizat de catre hackeri pentru ca este un sistem de operare care ofera multe libertati, iar acest nou malware numit Alien are menirea de a fura de la oameni cat mai multe date din aplicatiile folosite, si nu doar atat. Malwareul Alien e activ inca de la inceputul acestui an, el fiind bazat pe troianul Cerberus, el fiind detectat anul trecut de catre cei de la Google pe telefoanele Android, si eliminat prin actualizari oferite pentru aplicatii, si nu numai.

Android: ALERTA Publicata spre SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android are implementate diverse masuri de protectie de catre Google impotriva diverselor tipuri de malware care exista in lumea intreaga, insa chiar daca Alien e bazat pe o versiune mai veche a Cerberus, se pare ca nu a fost detectat de catre aceste sisteme. Alien este un malware gandit pentru a fura informatii din aplicatiile bancare ale utilizatorilor de telefoane Android, astfel ca e capabil sa fure date din SMS-uri, sa afiseze interfete malitioase in aplicatii, si sa fure tot ceea ce scriu oamenii.

“Programul malware Alien este un troian bancar închiriat care oferă mai mult decât capacitățile medii ale troienilor bancari Android. Are capabilități comune, cum ar fi suprapunerea atacurilor, controlul și furarea mesajelor SMS și recoltarea listei de contacte. Poate să-și folosească keylogger-ul pentru orice utilizare și, prin urmare, să extindă domeniul de atac mai mult decât lista sa de ținte. De asemenea, oferă posibilitatea de a instala, porni și elimina aplicații de pe dispozitivul infectat. Cel mai important, oferă un sniffer de notificări, permițându-i să obțină conținutul tuturor notificărilor de pe dispozitivul infectat și o caracteristică RAT (Trojan Access Remote).”

Android este exploatat intr-un asemenea mod de catre acest malware incat el poate sa vada inclusiv datele din notificarile primite de catre utilizatori, si sa le extraga pentru a fura informatii importante de la utilizatori. Malware-ul a fost creat intr-un mod foarte complex, care desigur ca i-a lasat pe cei de la Google cu o problema mare in a detecta cum poate fi el oprit pentru a nu afecta foarte multi utilizatori cu telefoane Android, si desigur ca va face asta.

Android ramane o platforma cu multe libertati care va fi intotdeauna o tinta a hackerilor care sunt dornici sa fure cat mai rapid datele oamenilor din intreaga lume, insa cei de la Google se lupta cat pot de mult pentru a-si proteja utilizatorii.