Facebook se roaga de Apple sa renunte al monopolul pentru mesaje

facebook apple monopol mesaje

Facebook a facut o dezvaluire extrem de interesanta astazi, compania americana dezvaluind ca de ani de zile se roaga de cei de la Apple sa renunte la monopolul privind aplicatia lor de mesagerie, si sa permita setarea unora terte ca fiind predefinite.

Facebook ar vrea ca Facebook Messenger, WhatsApp, sau alte aplicatii de mesagerie sa poata fi setate ca fiind cele predefinite in sistemul de operare, insa Apple nu vrea acest lucru, si e destul de clar de ce insista sa mentina aplicatia Mesaje ca fiind cea predefinita.

Apple a refuzat intotdeauna sa le permita celor de la Facebook sa aiba vreo aplicatie predefinita pentru utilizare in sistemul de operare iOS, si bine face, pentru ca ar fi o problema majora de securitate daca ar lasa datele oamenilor prin serverele companiei.

“Credem că oamenii ar trebui să poată alege diferite aplicații de mesagerie și implicit pe telefonul lor. În general, oricum totul se mișcă în această direcție. Principala presupunere este că mesageria determină vânzările de hardware.”