Nelu Tataru: Anunt privind Alegerile Locale si Coronavirus

nelu tataru alegeri coronavirus

Nelu Tataru ofera cateva informatii foarte pretioase pentru cei care vor sa mearga sa isi exprime optiunea de vot in cursul zilei de maine la urnele din toata tara, si vorbim despre masuri de protectie care ar trebui respectate de catre toata lumea care va intra in acest zone special amenajate pentru a se vota.

Nelu Tataru spune ca oamenii trebuie sa poarte in mod obligatoriu masti de protectie cand intra in sectiile de votare, si sa se dezinfecteze, recomandandu-se pastrarea distantei sociale, distantarea inclusiv la cozi, la iesirea din sectii, si nu numai, plus grija in momentul identificarii.

“Nu e un an obișnuit. O spuneam încă din martie. Nu am avut sărbători pascale la fel, 1 mai, Rusalii, examen de evaluare sau de bacalaureat la fel, an școlar la fel, concedii la fel, deși unii au încercat să-l facă la fel ca în anii trecuți. Avem o lună septembrie total diferită de ceilalți ani, un început de an școlar total diferit, și niște alegeri total diferite, după cum a fost și o campanie electorală diferită. Rămân principalele precauții: portul măștii, distanțarea, dezinfectarea la intrarea în secție, distanțarea la ieșirea din secțiile de vot, traseul cât mai scurt către cabina de vot și către urnele unde se depun buletinele de vot.

La fel, existența unor persoane care prezintă simptome respiratorii sau febră, traseul cel mai scurt către o urnă sau o cabină de vot care din acel moment vor deveni dedicate pentru cei cu simptomatologie respiratorie sau febră, prioritizarea acestor pacienți, precum și prioritizarea alegătorilor peste vârsta de 65 de ani.”