Raed Arafat: carantina totala in Romania inca este posibila

Raed Arafat carantina totala Romania

Raed Arafat, seful DSU, vine astazi cu o afirmatie foarte importanta care a si pus pe ganduri foarte multa lume, iar asta pentru ca el sugereaza faptul ca inca nu este exclusa in totalitate carantina totala in tara noastra, chiar daca acum sunt prioritizate masurile regionale in locul celor nationale.

Raed Arafat a mai spus in diverse randuri ca romanii nu ar trebui sa scoata din calcul carantina totala pentru tara noastra daca situatia o va cere, iar asta pentru ca exista foarte multe localitati in care numarul de infectari cu noul Coronavirus continua sa creasca, ceea ce este o problema foarte mare.

“Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never, niciodată să nu spui niciodată. Nu ştim cum va evolua şi este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice. Dar intenţia este să se ia măsuri pe localităţi, pe zone.

În situaţia în care numărul de cazuri va creşte, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (…) Noi ajungem să transferăm pacienţi în continuare din anumite localităţi în altele. Astăzi, din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul.”