WhatsApp: SECRETUL Urias de care MILIOANE de Oameni Nu Stiu

WhatsApp are un secret urias care este dezvaluit intr-un final pentru milioane de oameni din intreaga lume, iata ce nu ai stiut pana in acest moment.

WhatsApp liber

WhatsApp este cea mai folosita aplicatie de mesagerie din intreaga lume, miliarde de oameni folosind-o in fiecare zi pentru a comunica cu diverse persoane, si chiar daca nu are la fel de multe functii precum alte aplicatii, e totusi foarte populara. Una dintre functiile pe care WhatsApp o ofera pentru utilizatori este salvarea datelor in cloud, fie in iCloud, sau in Google Drive, backup-urile facute continand toate informatiile din aplicatie, conversatii si nu numai.

WhatsApp ofera aceasta facilitate pentru ca foarte multe persoane vor sa aiba datele salvate in cloud pentru a le putea accesa din nou de oriunde s-ar afla, insa desigur ca nu peste tot ele sunt stocate chiar asa cum trebuie. Aplicatia WhatsApp se lauda cu faptul ca ofera criptare totala pentru conversatiile oamenilor, ceva ce desigur ca este oferit si de catre celelalte aplicatii, insa in momentul in care backup-urile ajung in cloud, criptarea dispare.

WhatsApp: SECRETUL Urias de care MILIOANE de Oameni Nu Stiu

WhatsApp stocheaza atat in iCloud, cat si in Google Drive, backup-uri in format necriptat, astfel ca atat Google, cat si Apple, pot oferi informatii din ele catre autoritati, daca li se cere in mod legal acest lucru. Backup-urile descarcate din iCloud sunt criptate, deci daca un hacker obtine acces la contul vostru, si descarca un backup, va trebui sa il decripteze pentru a putea citi datele din WhatsApp, insa in cazul Google Drive lucrurile nu stau chiar la fel.

WhatsApp nu are in Google Drive criptare pentru backup daca este descarcat, acolo informatiile ajungand direct ca si cum ar fi vizibile in aplicatie, si oricine are acces la cont, poate descarca backup-ul si vedea totul din el. Aceasta este o problema care nu prea poate fi rezolvata de catre WhatsApp decat prin implementarea optiunii de a salva backup-urile in alte platforme de tip cloud, insa asta nu se va intampla prea curand pentru utilizatorii din toata lumea.

WhatsApp mai are si diverse alte probleme cu modul in care ii este oferita functionalitatea, insa aceasta este una dintre cele mai importante care exista in momentul de fata pentru aplicatia oferita de catre cei de la Facebook.