Windows 10: Schimbarea SECRETA de care Utilizatorii NU au Stiut

Windows 10 are o schimbare secreta facuta de catre compania Microsoft, iar foarte multi utilizatori nici macar nu stiu de existenta sa in acest moment.

Windows 10 protector

Windows 10 este de departe cel mai popular sistem de operare pentru calculatoare, iar asta face din compania Microsoft unul dintre grupurile care controleaza o buna parte din experienta de care au parte oamenii care folosesc PC-uri. O noua actualizare pentru Windows 10 a fost lansata de catre cei de la Microsoft recent, iar in cadrul sau compania a decis sa faca o schimbare secreta care are menirea de a ii proteja pe utilizatorii din toata lumea.

Windows 10 are eliminata de catre compania Microsoft o functionalitate care le-ar fi putut da mari batai de cap oamenilor din intreaga lume, iar asta in conditiile in care initial ea a fost gandita ca o masura buna. Cei de la Microsoft au ajuns la concluzia ca functia care permite descarcarea de fisiere prin Windows Defender poate aduce si malware in PC-urile utilizatorilor, asa ca a decis sa elimine cu totul aceasta functionalitate in cel mai recent update pentru Windows 10.

Windows 10: Schimbarea SECRETA de care Utilizatorii NU au Stiut

Windows 10 nu ii mai lasa pe oameni sa descarce fisierele Windows Defender de oriunde de pe internet, iar Microsoft este convinsa de faptul ca asta va face sistemul sau de operare mult mai sigur pentru viitor. Cand a fost descoperita problema de catre diversi cercetatori in securitate informatica, cei de la Microsoft au spus ca desi Windows Defender poate descarca malware in Windows 10, ar trebui totusi sa il recunoasca, si sa il blocheze imediat pentru a proteja utilizatorii.

“Odată cu lansarea ieri a versiunii 4.18.2009.2-0 a clientului Windows Defender Antimalware, BleepingComptuer a descoperit că Microsoft a schimbat încă o dată în liniște caracteristicile MpCmdRun.exe.De această dată, Microsoft a eliminat capacitatea de a descărca fișiere prin intermediul utilitarului de linie de comandă MpCmdRun.exe. Utilizatorilor care încearcă să descarce un fișier folosind MpCmdRun.exe li se va afișa o eroare care indică „CmdTool: argument de linie de comandă nevalid”. Opțiunea din linia de comandă -DownloadFile a fost deja eliminată din ecranul de ajutor.”

Windows 10 nu prea a facut asta pentru multi, astfel ca in final Microsoft a luat decizia sa elimine acea functionalitate pentru a nu genera probleme nedorite pentru oameni, asa cum s-a intamplat cu multe actualizari lansate in trecut. Asta face din Windows 10 un sistem de operare care ramane cu foarte multe probleme, si de aici vin foarte multe intrebari cu privire la ceea ce ar trebui sa ofere de fapt Microsoft pentru clientii sai din toata lumea pentru a ii tine in siguranta.

Windows 10 va avea October 2020 Update lansat chiar in cursul lunii viitoare, si asta va aduce pentru utilizatori schimbari foarte interesante de care cu totii se vor putea bucura, inclusiv aceasta modificare menite sa-i protejeze.