DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea UIMITOARE pentru MILIOANE de Clienti Romani

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea UIMITOARE pentru MILIOANE de Clienti Romani

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom modernizat

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania, si controleaza intreaga piata de ani de zole, avand cu mult peste 90% din totalul utilizatorilor de internet fix si mobil. Astazi vorbim despre internetul fix, iar asta pentru ca Ookla, compania care detine celebra platforma Speedtest, are publicate informatii cu privire la topul global al vitezelor de internet fix, in functie de fiecare tara in parte.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ofera viteze de internet fix atat de bune incat reusesc sa pozitioneze Romania pe locul 3 in topul tarilor cu cel mai rapid internet fix, in crestere cu 2 pozitii fata de raportarea anterioara a companiei. Conform celor de la Ookla, viteza medie de internet fix in Romania in momentul de fata este de 175.39 Mbps, foarte mare in comparatie cu alte tari din regiune, iar asta multumita investitiilor pe care DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le-au tot facut de-a lungul anilor.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea UIMITOARE pentru MILIOANE de Clienti Romani

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom modernizat internet fix
TOP 3 tari cu cele mai mai viteze de internet fix conform Speedtest.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom plaseaza Romania in acest top la o distanta nu foarte mare de Singapore si Hong Kong, care ofera viteze medii de internet fix de foarte putin peste 200 Mbps, diferenta fiind neglijabila. Diferenta fata de alte tari importante din Europa creste pe masura ce ne distantam de Romania, doar Elvetia si Liechtenstein avand viteze apropiate, dar totusi Romania beneficiaza de investitiile DIGI, Orange, Vodafone, Telekom mai mult decat ele.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au investit sume uriase pentru a crea o retea mare de fibra optica in Romania, iar asta se vede in rezultatele pe care le inregistreaza in fiecare an tara noastra in testele privind viteza de internet facute prin Speedtest. Este de asteptat ca lucrurile sa se imbunatateasca semnificativ in urmatorii ani pe masura ce retelele de fibra optica vor fi extinse, DIGI, Orange, Vodafone, Telekom vor lansa si retelele 5G, iar vitezele medii vor creste, cel mai probabil.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au si preturi extrem de mici pentru conexiunile gigabit in comparatie cu restul tarilor europene, unde conexiunile de 100 Mbps ajung sa coste si de pana la 5 – 8 ori mai mult decat in tara noastra.