RCS & RDS: AVERTIZARE pentru MILIOANE de Clienti din Romania

RCS & RDS are o avertizare foarte importanta pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce spune grupul de telecomunicatii, si cat de important este.

RCS & RDS vigilenta

RCS & RDS are o avertizare foarte importanta pentru milioane dintre clientii sai din Romania, una de care toti ar trebui sa stie pentru ca e vorba despre un mesaj foarte important pe care il transmite operatorul de telecomunicatii. Mai exact, cei de la RCS & RDS le spun clientilor din toata Romania sa aiba grija, si sa isi seteze in mod corect routerul pe carel folosesc pentru conectarea dispozitivelor proprii al internet, astfel incat el sa nu fie o problema de siguranta.

RCS & RDS le spune oamenilor ca procesul de securizare incepe cu o inchidere a routerului, o deconectare de la reteaua sa de internet, si apoi o repornire cu modificarea tuturor datelor de acces pentru a il administra. Vorbim aici despre username-ul si parola de administrator pentru router, a dou trebuind sa contina si caractere complexe pentru a fi imposibil de spart de catre hackeri, astfel incat ei sa nu ne poata intercepta traficul de internet, chiar si de la distanta.

RCS & RDS: AVERTIZARE pentru MILIOANE de Clienti din Romania

RCS & RDS vigilenta dezactivare dmz

RCS & RDS recomanda deasemenea cu prioritate dezactivarea functiei DMZ din routerele noastre, deci trebuie sa o cautati in meniul dispozitivului si sa o dezactivati pentru a elimina si aceasta vulnerabilitate a dispozitivelor. Mai mult decat atat, cei de la RCS & RDS recomanda deasemenea inclusiv dezactivarea sistemului UpnP al routerelor, aceasta fiind o alta “portita” de acces pentru hackeri in sistemele informatice ale utilizatorilor, fara ca ei sa stie ce se intampla.

RCS & RDS recomanda si o alta masura foarte importanta, activarea firewall-ului routerului nostru, acesta putand oferi protectie serioasa pentru noi impotriva multor tipuri de atacuri pe care un hacker le poate initia. In final, cei de la RCS & RDS ne recomanda sa actualizam cat mai des posibil software-ul routerului, direct de pe website-ul producatorului, astfel incat sa avem parte de cele mai recente actualizari posibile, cele care si elimina vulnerabilitatile descoperite pana atunci.

RCS & RDS vine cu aceste recomandari pentru a ii ajuta pe clientii din toata Romania sa aiba o experienta cat mai sigura de folosire a internetului, ceea ce pana la urma isi doreste toata lumea de la folosirea internetului.