Guvernul Romaniei: Decizia de ultima ora privind pandemia Coronavirus

Guvernul Romaniei intensificare controale

Guvernul Romaniei are anuntata o foarte importanta decizie prin primul-minsitru Ludovic Orban, iar asta in conditiile in care pandemia de Coronavirus genereaza muilt mai multe probleme decat se credea, el hotarand intensificarea controalelor pentru verificarea respectarii masurilor de protectie.

Guvernul Romaniei urmeaza sa intensifice controalele in toate sectoarele economiei pentru a se asigura ca masurile de protectie impotriva noului Coronavirus sunt respectate de catre toata lumea, lucru care se pare ca nu se intampla asa cum si-ar dori autoritatile in momentul de fata.

“Toţi miniştrii care au instituţii de control în subordine – Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Ministerul Transporturilor – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), A.N.S.V.S.A. şi toate celelalte structuri vreau să pregătească un plan de acţiuni intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creștere clară a numărului de cazuri și obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Trebuie să fim extrem de prezenți. Un plan de control zilnic, o raportare zilnică privitor la aceste controale efectuate.

S-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare și, în contextul în care am permis reluarea aproape a tuturor activităților în condiții de normalitate, există o creștere a interacțiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecție, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în aceste acțiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situație.”

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 1 octombrie#LudovicOrban #SedintaDeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 1 octombrie 2020