Nelu Tataru: Cand ajunge Vaccinul Impotriva Coronavirus in Romania

Nelu Tataru ajunge vaccin coronavirus romania

Nelu Tataru a oferit noi informatii cu privire la momentul in care vaccinul impotriva Coronavirus va ajunge in Romania, multi oameni asteptand ca acesta sa fie aprobata si sa inceapa productia pentru el, astfel inca un numar cat mai mare de persoane sa inceapa sa fie vaccinate.

Nelu Tataru spune c ain decembrie, sau cel tarziu ianuarie, ar urma sa fie disponibila prima transa de vaccinuri impotriva Coronavirus, iar in Romania ar urma sa ajunga undeva pe la 1.3 milioane de doze care ar urma sa fie distribuite pentru ca persoanele cu gradul cel mai mare de risc sa fie imunizate.

“S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical.

Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile.”