Huawei: PROBLEMA Uriasa, Anuntul ce Confirma Toate Temerile

Huawei este in centrul unui anunt ingrijorator care confirma toate temerile privind problemele uriase pe care le au unele produse ale companiei.

huawei deficiente

Huawei este in centrul unui extrem de important anunt astazi, iar asta pentru ca a fost confirmata intr-un final o problema majora despre care s-a tot vorbit in ultimele luni, ea fiind una de care trebuie sa stie toata lumea. Mai exact, expertii guvernamentali in securitate informatica din Marea Britanie au descoperit faptul ca echipamentele de telecomunicatii pe care cei de la Huawei le vand au intr-adevar probleme de securitate.

Huawei ar folosi in echipamentele sale de telecomunicatii software pentru care s-au descoperit numeroase probleme de securitate, de o severitate ridicata, expertii guvernului britanic spunand ca asta e o problema majora pentru infrastructura de telecomunicatii a tarii. Ei spune ca vulnerabilitatile descoperite in software-ul celor de la Huawei obliga companiile de telecomunicatii sa rezolve in mod constant problemele de securitate ale echipamentelor de telecomunicatii, fiind in risc cand nu o fac.

Huawei: PROBLEMA Uriasa, Anuntul ce Confirma Toate Temerile

Huawei a negat intotdeuna ca echipamentele sale au probleme, insa expertii din Marea Britanie au descoperit inclusiv o vulnerabilitate extrem de serioasa, care punea in pericol siguranta nationala a tarii. Cand acea problema a fost descoperita, autoritatile din Marea Britanie au notificat intai companiile de telecomunicatii din tara, si abia apoi Huawei, pentru a se asigura ca problema este rezolvata inainte ca compania chinezeasca sa stie ce se intampla cu situatia de acolo.

“Activitatea HCSEC a continuat să identifice problemele legate de abordarea Huawei în ceea ce privește dezvoltarea de software, aducând un risc semnificativ crescut pentru operatorii din Marea Britanie, ceea ce necesită gestionare și atenuare continuă. Numărul tot mai mare și severitatea vulnerabilităților descoperite, împreună cu problemele arhitecturale și de construcție, de către echipa relativ mică din HCSEC reprezintă o preocupare specială. În circumstanțe rare, în care impactul vulnerabilității este de importanță națională, eliberarea detaliilor complete despre vulnerabilitatea față de Huawei poate fi întârziată pentru a permite comunității din Marea Britanie să evalueze și să atenueze impactul. S-au găsit dovezi susținute ale unor practici slabe de codificare, inclusiv dovezi că Huawei continuă să nu respecte propriile linii directoare de codificare internă securizată.”

Huawei ar fi dezvoltat un software cu cod scris prost, bazat pe propriile reguli de securitate, nu pe cele pe care le cer tarile din Uniunea Europeana, si nu numai, evitand sa-si imbunatateasca standardele de-a lungul anilor, in ciuda cererilor repetate. Huawei a rezolvat unele dintre vulnerabilitatile descoperite de catre autoritati, insa acestea spun ca in cazul celei care afecta siguranta nationala, rezolvarea problemei a adus o alta, expertii ajungand la concluzia ca de la compania chinezeasca nu pot exista asteptari privind rezolvarea corecta a deficientelor.

Huawei deocamdata nu a spus nimic despre aceasta situatie, astfel ca ramane sa vedem ce va spune ea, insa cel mai probabil va nega tot ceea ce spun cei din Marea Britanie, asa cum s-a intamplat in fiecare situatie cand probleme de acest gen au iesit la iveala.