DIGI Mobil: PROASTA Veste pentru MILIOANE de Clienti Romani

DIGI Mobil are milioane de clienti in toata Romania, dar din pacate pentru ei vine o veste proasta care are un impact pentru toti cei din tara.

DIGI Mobil incarcare

DIGI Mobil are cele mai mici preturi pentru serviciile de telecomunicatii mobile dintre toti operatorii din Romania, ceva ce este demn de toata lauda, pentru ca ajuta clientii sa beneficieze de servicii la costuri reduse, si genereaza concurenta. Din pacate, preturile mici pentru servicii limtieaza si capacitatea DIGI Mobil de a investi in infrastructura performanta, iar asta se vede in testele de performanta care sunt facute in cadrul retelei sale.

DIGI Mobil, dupa cum v-am prezentat si ieri, este operatorul de telecomunicatii cu cele mai slabe rezultate cand vine vorba despre vitezele de internet mobil inregistrate in Romania, si asta in, cel mai probabil, toate orasele din tara. Puteti vedea in imaginea de mai jos teste facute in reteaua DIGI Mobil pentru trei orase din tara, operatorul fiind totdeauna pe ultimul loc, cu viteze de download relativ apropiate de Telekom, dar problema mare e la upload.

DIGI Mobil: PROASTA Veste pentru MILIOANE de Clienti Romani

DIGI Mobil incarcare retea

DIGI Mobil are viteze de upload extrem de mici, de cam 3 ori mai mici decat cele ale concurentie, si asta conteaza extrem de mult pentru clientii care folosesc reteaua impreuna cu diverse aplicatii pe care le au in telefoane. Vitezele mici de upload au drept efect timp indelungat pentru incarcarea de poze pe Facebook, Instagram, WhatsApp, fara a vorbi de filmari, care vor avea nevoie de minute bune, in functie de durata, si totul pentru ca reteaua DIGI Mobil are viteze de upload foarte mici.

DIGI Mobil a avut aceasta problema de foarte multi ani, si inca o are, competitorii sai reusind sa gaseasca solutii pentru a oferi viteze de upload decente pentru clienti, insa in cazul RCS & RDS situatia este complet diferita. Desigur ca in afara acestor orase mari, si a altora, performantele retelei DIGI Mobil sunt mai slabe, pentru ca accentul e pus pe aglomerarile urbane unde exista si cei mai multi dintre clientii operatorului de telecomunicatii.

DIGI Mobil nu a reusit in toata perioada sa de activitate sa rezolve aceasta problema a upload-ului, si cel mai probabil nici nu va reusi pentru ca nu e tocmai una care sa fie usor de rezolvat, ea necesitand investitii mari in echipamente.