Google Chrome: ALERTA Majora pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome este in centrul unei alerte majore pentru milioane de utilizatori din intreaga lume, iata ce se intampla cu browserul foarte popular.

Google Chrome adunare

Google Chrome este, fara discutie, cel mai folosit browser pentru navigare pe internet, acest lucru este 100% sigur insa din pacate el nu este ferit de reaua vointa a celor care vor sa le faca rau oamenilor care-l folosesc. In aceasta idee, astazi vorbim despre o alerta care ii vizeaza pe utilizatorii Google Chrome din intreaga lume, acestia fiind atentionati in legatura cu o problema foarte mare ce are legatura cu anumite extensii malitioase pentru browser.

Google Chrome a avut pana recent disponibile in Chrome Web Store doua extensii malitioase cu denumirile Ads Feed si UpVoice, ambele fiind obiectul unui proces deschis de catre Facebook impotriva creatorului lor. Conform celor de la Facebook, aceste extensii inregistrau datele utilizatorilor cand foloseau Facebook si Instagran de pe Google Chrome, ceva ce desigur ca este ilegal, iar compania vrea bani pentru aceste practici ale dezvoltatorilor.

Google Chrome: ALERTA Majora pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome a avut aceste extensii promovate de catre creatorii lor cu ajutorul voucherelor, si a altor cadouri pe care le primeau utilizatorii in schimbul instalarii, fara a sti de fapt ce se intampla mai tarziu. Dupa instalarea in Google Chrome, aceste doua extensii inregistrau atat date publice, cat si date nepublice cu privire la utilizatorii din intreaga lume, ceea ce desigur ca nu e tocmai normal, iar Facebook a dechis acest proces pentru ar egla situatia serioasa generata de existenta lor.

“Brand a atras total utilizatorii să instaleze extensia UpVoice din Magazinul Google Chrome oferind plăți în schimbul instalărilor, sub formă de carduri cadou online și susținând că utilizatorii care au instalat extensia au devenit „membrii panoului [care] au impact asupra deciziilor de marketing și asupra mărcii strategii ale corporațiilor de mai multe miliarde de dolari ‘. În mod similar, Unimania și-a promovat extensia Ads Feed pe Google Chrome Store, susținând că utilizatorii au devenit „un membru al unui grup comunitar de elită care are impact asupra deciziilor publicitare ale corporațiilor de mai multe miliarde de dolari!”.”

Google Chrome a fost exploatat de catre aceste extensii pentru a se extrage din Facebook informatii despre numele, contul, sexul, data nasterii, si date de localizare ale persoanelor care se logau in website-urile companiei si le foloseau. Desigur ca nici cei care aproba extensiile pentru Google Chrome, si nici Facebook nu au stiut ce se intampla, cu atat mai putin utilizatorii care au fost sever afectati de aceasta situatie cu totul, si cu totul, serioasa.

Google Chrome ramane totusi cel mai folosit browser pentru PC-uri in intreaga lume, iar extensii de acest gen vom mai vedea cu siguranta lansate pentru oameni, deci trebuie sa aveti grija ce instalati prin PC-urile voastre.