Planeta Marte: INCREDIBIL Anunt, ce Face NASA pentru Omenire

Planeta Marte este in centrul unui incredibil anunt care vine de la NASA, iata la ce lucreaza in momentul de fata agentia spatiala americana pentru omenire.

Planeta Marte printare

Planeta Marte este una dintre urmatoarele tinte ale agentiei spatiale americane, cei de la NASA dorind sa ajunga acolo cu orice pret, astfel ca fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a duce primii astronauti atat de departe. Inainte ca astronautii sa ajunga acolo, cei de la NASA incearca sa afle cum i-ar putea gazdui pe planeta Marte, iar raspunsul la aceasta intrebare sta intr-un proiect pe care agentia spatiala americana il deruleaza in momentul de fata.

Planeta Marte va trebui colonizata cu structuri similare celor de pe Pamant, care sa poata sustine viata, iar pentru a le construi cat mai usor si mai rapid, NASA colaboreaza cu o companie americana pentru a printa 3D elementele necesare constructiei. Vorbim despre o posibila imprimanta 3D de foarte mari dimensiuni care ar putea fi folosita pentru a construi structuri pe planeta Marte in care sa stea astronautii, acestea urmand a avea dimensiuni mari, si a fi rezistente.

Planeta Marte: INCREDIBIL Anunt, ce Face NASA pentru Omenire

Planeta Marte nu va fi totusi primul obiect din cosmos care va fi vizitat de catre cei de la NASA, ei intentionand sa aduca din nou oamenii pe luna inainte de a-i duce mult mai departe de Pamant. Pe luna vor fi testate procedeele de a crea structuri capabile sa sustina viata astronautilor, iar daca acolo testele vor decurge fara probleme, atunci e foarte posibil ca ele sa fie folosite inclusiv pentru planeta Marte, desi deocamdata nu e 100% clar acest lucru.

“Vrem să creștem nivelul de pregătire tehnologică și să testăm sistemele pentru a dovedi că ar fi fezabil să dezvoltăm o imprimantă 3D la scară largă care ar putea construi infrastructură pe Lună sau pe Marte. Împreună, vom ajuta tehnologiile mature care vor avea beneficii pentru umanitate – pe Pământ și în spațiu.”

Planeta Marte e greu de vizitat, e greu de explorat, e greu de colonizat, dar cei de la NASA vor sa arate ca au idei inovatoare pentru a putea tine in viata primii oameni care vor ajunge acolo, iar imprimarea 3D ar putea fi cheia. Desigur ca vorbim despre un proces foarte indelungat care implica si foarte multa bataie de cap pentru cei de la NASA, insa daca vor ajunge cu bine pe planeta Marte, atunci mai mult ca sigur ca totul va fi declarat un mare succes.

Planeta Marte este un obiectiv extrem de indraznet al celor de la NASA, insa asa cum am vazut in repetate randuri pana acum, orice este posibil in momentul in care agentia spatiala americana vrea intr-adevar sa faca asa ceva.