Calea Lactee: ULUITORUL Anunt, Descoperirea Cercetatorilor

Calea Lactee este din nou in centrul unui uluitor anunt, iata ce descoperire impresionanta au facut cercetatorii, si cum ne afecteaza pe noi toti.

Calea Lactee lentila

Calea Lactee este iar astazi in centrul unui anunt uluitor, si asta pentru ca vorbim despre o noua descoperire impresionanta facuta de catre oamenii de stiinta, una care de aceasta data are legatura inclusiv cu Pamantul. Se pare ca oamenii de stiinta au descoperit in Calea Lactee o planeta care este la fel de mare precum Pamantul, dar care se plimba fara vreo noima prin galaxie, ceea ce a ridicat si foarte multe semne de intrebare pentru ei.

Calea Lactee a mai avut descoperite plate care se plimba singure prin galaxie, fara a avea vreo stea pe care sa o orbiteze, iar despre cea noua se stie doar ca are o masa foarte similara cu cea a pamantului, sau a planetei Marte. Nu se stie deocamdata la ce distanta fata de Pamant se afla aceasta planeta, insa cel mai probabil e foarte departe pentru ca altfel ar fi fost mult mai usor de detectat de catre cercetatori pana in acest moment.

Calea Lactee: ULUITORUL Anunt, Descoperirea Cercetatorilor

Calea Lactee are atat de multe corpuri cosmice in interiorul sau incat e foarte greu de descoperit cam tot ceea ce se ascunde prin galaxie, astfel ca aceasta planeta nu a fost usor de reperat de catre oamenii de stiinta. Neavand vreo stea in apropierea sa, nefiind iluminata, ea a trecut nevazuta de foarte multe ori prin fata telescoapelor care monitorizeaza spatiul cosmic, insa iata ca intr-un final am aflat si primele informatii cu privire la ea.

“Acum, o echipă de oameni de știință din ambele grupuri au anunțat descoperirea unei planete necinstite cu masă mică. Nu există stele lângă ea, iar distanța sa față de Pământ este neconfirmată. Planeta nou descoperită, care a fost numită „OGLE-2016-BLG-1928”, a fost descoperită într-un eveniment de micro-lentilă care a durat doar 41,5 minute. Doar alte patru mici planete necinstite ca aceasta au fost găsite înainte, fiecare într-un eveniment de mic-lentilizare pe scară scurtă.”

Calea Lactee ascunde mai mult ca sigur mult mai multe planete de acest gen, insa descoperirea lor va fi extrem de dificila pentru ca nu au vreo stea care sa le ilumineze, deci ramane de vazut cat va dura pana cand vor fi reperate. Intre timp, oamenii de stiinta se concentreaza pe aceasta planeta nou descoperita, si vor sa afle cat mai multe in legatura cu ea cat mai rapid, asa ca ramane sa vedem ce vor mai putea observa in Calea Lactee.

Calea Lactee ramane totusi o sursa de multe mistere pentru oamenii de stiinta din intreaga lume, si cu siguranta vom mai vedea alte descoperiri importante de la ei in cursul anilor urmatori.