Guvernul Romaniei: Avertizarea privind noile restrictii ce-ar putea fi impuse

0

Guvernul Romaniei avertizarea noi restrictii

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, face o avertizare foarte importanta pentrut toti cetatenii din tara, spunand ca daca numarul zilnic de infectari ca continua sa creasca, atunci e de asteptat ca noi restrictii sa fie impuse in Romania pentru a limita raspandirea virusului in tara.

Guvernul Romaniei a refuzat in ultimele luni sa impuna noi restrictii indiferent de cat de mult a crescut numarul zilnic de noi cazuri de Coronavirus, insa acum lucrurile par sa mearga intr-o directie care s-ar putea termina in mod inevitabil doar cu restrictii noi impuse in Romania de catre autoritati.

“Apelul meu este în continuare acelaşi: nu ignoraţi pericolul, cu cât numărul celor care nu respectă regulile este mai mare, cu atât riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul de apariţie a unor noi restricţii creşte.

Noi nu ne dorim să impunem noi restricţii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura funcţionarea în condiţii cât mai aproape de condiţiile normale în special activităţile economice, iar acest lucru se vede în modul în care evoluează economia. Pe de altă parte, menţinerea acestei normalităţi depinde în cel mai înalt grad de măsura în care oamenii se conformează măsurilor de protecţie sanitară.”