Nelu Tataru: anunt privind cresterea cazurilor de Coronavirus

nelu tataru cresteri coronavirus

Nelu Tataru a fost intrebat ieri despre situatia tot mai ingrijoratoare a noilor cazuri de Coronavirus din tara noastra, mai ales ca numarul de noi cazuri se apropie de 3000 pe zi, el fiind chestionat in legatura cu ceea ce vor face doctorii dupa ce cifrele zilnice vor depasi aceasta valoare.

Nelu Tataru spune ca daca se va ajunge ca in Romania sa se inregistreze 3000 – 3500 de noi cazuri in fiecare zi, se va face acelasi lucru care se face si acum, adica sistemul medical va fi presat la maxim pentru a se gasi resurse pentru a trata oamenii oriunde vor avea nevoie de tratament.

„În acest moment nu avem această perspectivă”, a răspuns ministrul Sănătății, adăugând că medicii acceptă tot ce vine în spitale. „Suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Dacă totuși vom depăși 3.000 – 3.500 de cazuri pe zi, vom face ce facem și cu aceste 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.