Planeta Marte: Fenomenul ULUITOR, Impact MAJOR pentru Pamant

Planeta Marte trece printr-un fenomen uluitor care va avea un impact major si pentru Pamant, iata ce se intampla, si cum ne va afecta pe toti.

Planeta Marte departare

Planeta Marte va trece in aceasta perioada printr-un fenomen uluitor care implica si Pamantul, cele doua corpuri cosmice urmand a trece prin ceva care se va intampla foarte rar in viitor, si care merita urmarit cu foarte mare atentie. Mai exact, se pare ca in perioada urmatoare planeta Marte se va afla la cea mai mica distanta in raport cu Pamantul pentru urmatorii 15 ani de zile, deci vorbim despre un fenomen care se intampla extrem de rar in sistemul solar.

Planeta Marte va ajunge in curand la “doar” 62 de milioane de kilometri fata de Pamant, cea mai mica distanta la care o vom vedea in urmatorii 15 ani, deci va fi si mai usor de observat pe cer de catre astronomii amatori, si nu numai. Cea mai mica distanta dintre Pamant si planeta Marte a fost inregistrata in anul 2003, doar 55.7 milioane de kilometri, in timp ce acum doi ani planetele au fost la 57.6 milioane de kilometri distanta una de cealalta.

Planeta Marte: Fenomenul ULUITOR, Impact MAJOR pentru Pamant

Planeta Marte si Pamantul se apropie in mod obisnuit destul de mult una de cealalta o data la doi ani de zile, insa se pare ca pentru urmatorii 15 ani acest fenomen nu va mai avea loc, deci abia prin 2036 vor ajunge la o distanta atat de mica una fata de cealalta. Daca vreo misiune de trimitere a astronautilor catre planeta Marte ar fi fost pregatita, acum ar fi fost un moment foarte bun pentru ca ea sa aiba loc, altfel planurile NASA pentru anii 2030 au acum o logica mai clara.

Planeta Marte se va indeparta fata de Pamant la o distanta cu cel putin 20 de milioane de kilometri mai mare fata de cea de acum, iar asta inseamna ca toti robotii care vor fi trimisi de NASA pentru a o explora vor trebui sa calatoreasca mai mult. Asta inseamna si ca misiunile vor dura mai mult pentru ca in ciuda vitezei foarte mari de deplasare prin spatiu, 20 de milioane de kilometri in plus catre planeta Marte nu sunt usor de “acoperit”, indiferent de nava spatiala.

Planeta Marte va reveni in 2035/2036 la 56 de milioane de kilometri de Pamant, si nu ar fi exclus ca atunci sa fie lansata o misiune cu astronauti pentru a explora corpul cosmic intr-un final.