Raed Arafat: Anuntul privind redeschiderea restaurantelor

Raed Arafat praguri restaurante

Raed Arafat a facut un foarte important anunt privind redeschiderea restaurantelor in toata Romania, si spuns ca e posibil ca acest lucru sa se intample in praguri, asa cum au fost stabilite regulile inclusiv pentru scoli, si totul pentru ca industria sa nu fie oprita in totalitate de catre autoritati pentru prea mult timp.

Raed Arafat spune deasemenea ca desi restaurantele ar putea fi redeschise in anumite zone in care exista mai putine infectari, asta nu inseamna ca cei de acolo trebuie sa priveasca lucrurile ca si cum nu exista vreo problema, ci ar trebui sa fie in continuare foarte vigilenti pentru ca pandemia sa nu ia amploare.

“Se discută de praguri și e posibil să se intre cu praguri, cum este la școli, de exemplu. Faptul că suntem la 1,5 nu înseamnă că ce e sub 1,5 e perfect. Acesta e un prag care a fost stabilit. Peste el am început să luăm măsuri. Sunt țări care iau măsuri sub acest prag. Faptul că unii încă sunt la 1 la mie nu trebuie să stea cu picioarele în apă rece să spună totul e perfect, și ei trebuie să vadă cum pot să oprească, să nu crească mai departe. Chiar dacă se stabilesc praguri, dacă se trece peste ele tot vor trebui luate măsuri.”