Telefoanele Huawei: Vestea NEASTEPTATA, Decizia IMPORTANTA

Telefoanele Huawei sunt in centrul unei vesti foarte bune pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce decizie complet neasteptata a fost luata pentru ele.

Telefoanele Huawei licenta

Telefoanele Huawei sunt in centrul unui anunt foarte important, dar si foarte neasteptat in acelasi timp, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie care a luat foarte multa lume prin surprindere, chiar daca este una foarte serioasa. Se pare ca SUA le va permite celor de la TSMC sa produca chip-uri pentru cei de la Huawei, inclusiv pentru telefoanele Huawei care vor fi lansate in saptamanile, urmatoare, sau anii urmatori, dar cu o exceptie importanta.

Telefoanele Huawei nu vor putea avea produse de catre TSMC chip-uri care sa aiba procese de fabricatie de 16nm, sau mai bune, deci orice este mai vechi poate fi fabricat fara probleme pentru chinezi. Vorbim despre procese de fabricatie folosite acum multi ani pentru a produce chip-uri pentru telefoanele Huawei, si nu numai, ele fiind atat de depasite incat n-ar ajuta in vreun fel compania chinezeasca in momentul de fata, desi un pas inainte a fost facut.

Telefoanele Huawei: Vestea NEASTEPTATA, Decizia IMPORTANTA

Telefoanele Huawei nu mai pot avea produse acum procesoarele de ultima generatie pe care cei de la Huawei le vor, inclusiv pentru echipamentele de telecomunicatii, deci vorbim despre o problema foarte mare pentru ei. Totusi, daca SUA a permis acordarea unei licente pentru acele modele de chip-uri, unii spera ca s-ar putea intampla ceva similar inclusiv pentru chip-urile de generatie mai noua, ceea ce ar ajuta telefoanele Huawei care vor fi lansate in urmatorii ani.

“Pe 9 octombrie, o persoană familiarizată cu problema a declarat pentru The Associated Press că TSMC a obținut și o licență de la Departamentul de Comerț al SUA pentru a furniza în continuare unele dintre produsele de proces matur Huawei, în urma AMD și Intel.”

Telefoanele Huawei au nevoie de chip-uri de ultima generatie pentru a genera vanzari bune pe pietele globale, insa e greu de spus de pe acum ce se va intampla in urmatoarele saptamani de zile. Alegerile prezidentiale din SUA au loc la inceputul lunii noiembrie, iar asta ar putea aduce pentru China o relaxare a situatiei tensionate de acum, daca Donald Trump nu va mai fi ales presedinte, si de aici telefoanele Huawei vor avea foarte multe de castigat.

Telefoanele Huawei sufera serios in materie de vanzari din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA in ultimii ani, si daca Donald Trump nu va pleca de la Casa Alba, atunci Huawei va trebui sa gaseaca noi solutii de a ii eluda sanctiunile.