Facebook interzice continutul care neaga Holocaustul

Facebook Holocaustul

Facebook a luat o decizie foarte controversata, compania americana hotarand ca in cadrul platformei sale nu trebuie sa mai existe continut care sa nege existenta Holocaustului, ceea ce vine ca o masura extrem de buna pentru a nu deruta oamenii din toata lumea.

Facebook si-a schimat atitudinea vis-a-vis de aceste postari dupa ce timp de doi ani de zile a refuzat sa stearga din cadrul platformei postarile care neaga existenta Holocaustului, dar acum lucrurile sunt complet diferite, cel putin conform CEO-ului companiei.

Facebook a luat de-a lungul timpului foarte multe decizii controversate, refuzand sa stearga din platforma sa continut care era in mod clar ofensator, dar uneori CEO-ul companiei mai ia si decizii bune, chiar daca acestea vin foarte tarziu in raport cu momentul in care apar problemele.

“M-am luptat cu tensiunea dintre exprimarea libertății de exprimare și prejudiciul cauzat de minimizarea sau negarea groazei Holocaustului. Gândirea mea a evoluat pe măsură ce am văzut date care arată o creștere a violenței antisemite, la fel ca și politicile noastre mai largi privind discursurile de ură.”