Planeta Marte: ULUITOR Fenomen care UIMESTE Intreaga Omenire

Planeta Marte trece in aceasta perioada printr-un fenomen foarte important care uimeste intreaga omenire, iata ce se intampla, si ce trebuie sa stii.

Planeta Marte opusa

Planeta Marte trece prin aceasta perioada printr-un fenomen impresionant care nu se intampla chiar atat de des precum v-ati imagina, si vorbim despre ceva care ar trebui sa fie in atentia tuturor pentru ca este si foarte important. Planeta Marte este in aceasta perioada la una dintre cele mai mici distante in raport cu Pamantul, si asta inseamna ca o putem vedea mult mai mare si mai luminoasa pe cer, in comparatie cu ceea ce se intampla in mod obisnuit.

Planeta Marte este acum la 62,069,570 de kilometri in raport cu Pamantul, cea mai mica distanta la care se va afla pana in anul 2035, deci n-o vom mai vedea prea curand atat de luminoasa, si de mare, pe cerul instelat. Ca parte a orbitei pe care o au atat Pamantul, cat si planeta Marte in jurul soarelui, cele doua ajung sa fie o data la cativa ani la distante “apropiate” una fata de cealalta, insa asta nu se va mai intampla la fel in urmatorii 15 ani.

Planeta Marte: ULUITOR Fenomen care UIMESTE Intreaga Omenire

Planeta Marte va ajunge in aceasta perioada si intr-o pozitionare cu Pamantul in aceeasi regiune in jurul soarelui, ceva ce din nou nu se intampla chiar atat de des, ci o data la minim 2 ani de zile, sau chiar la perioade mai lungi. Planeta Marte a fost in 2018 la 58 de milioane de kilometri fata de Pamant, si v-am spus asta zilele trecute, insa acum e ultima sansa, pentru urmatorii 15 ani, sa o vedeti atat de aproape de planeta noastra pe cerul instelat.

Planeta Marte este atat de aproape de Pamant incat o veti putea vedea mult mai usor cu un telescop daca va uitati cu atentie la cerul instelat, astfel ca ar fi bine sa va pozitionati intr-un asemenea mod incat sa aveti si o vizibilitate buna. Din moment ce in urmatorii 15 ani planeta Marte va fi mult mai indepartata in raport cu Pamantul, poate ar fi bine sa nu ratati aceasta ocazie, pentru ca nu se stie cand anume veti mai avea ocazia de a va intalni cu ea.

Planeta Marte isi va continua drumul in orbita sa in jurul soarelui, astfel ca in urmatoarele saptamani o vom vedea tot mai mica si mai putin luminoasa pe cer, dar nu va disparea in totalitate vreodata.