Facebook: Decizia importanta din cauza noului Coronavirus

Facebook reclame Coronavirus

Facebook a anuntat o decizie foarte importanta pe care o ia din cauza noului Coronavirus, compania americana ajungand in aceasta situatie dupa ce nu a mai reusit sa controleze modul in care dezinformarea este distribuita in cadrul platformei sale de catre necunoscuti.

Facebook a decis sa interzica promovarea de informatii care indeamna oamenii sa nu se vaccineze impotriva noului Coronavirus dupa ce vaccinurile vor fi disponibile, si aceasta era singura decizie logica pe care compania americana o putea lua pentru a proteja oamenii din toata lumea.

Facebook incepe sa nu mai afiseze la prea multi oameni nici continutul care are menirea de a descuraja lumea sa nu se vaccineze, ceea ce e deasemenea o masura foarte buna pentru ca, din nou, exista foarte minciuni distribuite de oameni in platforma, si am vazut destui care cred in toate prostiile.

Facebook ia aceasta decizie dupa ce a cam fost “stransa cu usa” in diverse tari, si de catre diverse guverne, din cauza masurilor pe care le-a tot aplicat, sau refuza sa le aplicate, asa ca avea de ales intre asta, amenzi, sau interzicerea functionarii platformei.

“Scopul nostru este de a ajuta mesajele despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor să ajungă la un grup larg de persoane, interzicând în același timp reclame cu dezinformare care ar putea dăuna eforturilor de sănătate publică. Anunțurile care pledează pentru sau împotriva legislației sau politicilor guvernamentale privind vaccinurile – inclusiv un vaccin COVID-19 – sunt încă permise.”