Google Chrome: Noua IMPORTANTA Modificare pentru Utilizatori

Google Chrome are o noua si foarte importanta modificare pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce a fost facut, si cum ne afecteaza pe toti.

Google Chrome este in mod constant imbunatatit de catre compania Google cu diverse schimbari care sunt facute in ideea de a ii ajuta pe oameni sa aiba parte de cea mai buna experienta atunci cand il folosesc pentru navigare pe internet. Astazi vorbim despre o modificare critica pe care Google Chrome o are facuta de catre compania Google, si totul pentru ca utilizatorii sa nu mai fie afectati de atacurile ce folosesc leak-uri XS in website-uri.

Google Chrome are incepand de acum implementat ceea ce se numeste “Network Isolation Key”, adica o combinatie intre un website top level, dar si website-ul care este incarcat de catre utilizator la accesare. Practic, Google Chrome partitioneaza acum cache-urile pentru request-urile HTTP, incepand cu versiunea 86, astfel ca atunci cand website-ul afiseaza continut si din resurse terte, hackerii nu vor putea exploata modul in care ele sunt afisate.

Google Chrome: Noua IMPORTANTA Modificare pentru Utilizatori

Google Chrome foloseste un sistem de cache pentru ca datele oamenilor sa fie salvate local in PC-uri si telefoane, si sa fie afisate mai rapid, daca nu s-au schimat, atunci cand website-ul este incarcat din nou. Sistemul implementat acum pentru a face navigarea pe internet cu Google Chrome mai sigura ar putea aduce probleme de performanta pentru folosirea anumitor servicii de internet, insa pe de alta parte vorbim despre cresterea sigurantei.

Google Chrome, cu aceasta modificare, elimina si necesitatea de a mai fi folosite CDN-urile pentru a livra continut catre utilizatori, astfel ca desi e posibil ca performantele generale de incarcare ale paginilor sa scada, securitatea este mult imbunatatita. Practic, Google Chrome da un semnal ca se pune accent mai mare pe securitatea oamenilor decat pe viteza adusa de folosirea de servicii terte pentru a livra continut, si in final siguranta conteaza cea mai mult.

Google Chrome are implementata noua masura de securitate inca din data de 6 octombrie de catre cei de la Google, deci foarte multi dintre utilizatori se pot bucura de un nivel crescut de siguranta cand navigheaza pe internet.