Raed Arafat: autoritatile nu vor sa impuna carantina nationala

Raed Arafat carantina nationala

Raed Arafat are astazi o veste foarte buna pentru toti romanii din tara, el spunand ca autoritatile din Romania nu vor sa impuna o carantina nationala, dar ca totul depinde de felul in care se vor comporta romanii in urmatoarele luni, si daca vor respecta regulile impuse de catre autoritati.

Raed Arafat le recomanda deasemenea romanilor sa nu se grabeasca si sa nu isi programeze deja concedii pentru ca nu se stie ce fel de masuri vor fi impuse, si e posibil sa piarda bani, mai ales daca intentionau sa mearga in afara Romaniei, unde mai mult ca sigur vor intra in carantina in toate tarile europene.

“Cu cât creşte numărul cazurilor şi impactul asupra sistemului sanitar, cu atât măsurile care trebuie luate trebuie să fie unele mai restrictive, mai serioase. Noi încercăm să nu ajungem la o închidere totală. Totul depune de modul în care acţionăm împreună să prevenim mai departe creşterea.

La acest moment, cifrele mai ales care apar miercuri, joi, vineri, sunt mai mari decât ce a apărut săptămâna trecută, sunt mai mari decât ce a apărut cu o săptămână înainte. Este o creştere semnificativă şi trebuie să atrag atenţia populaţiei să nu mai dea crezare tuturor celor care încearcă să pună un semn de întrebare asupra măsurilor.”