WhatsApp: Vestea GROZAVA la care NU s-ar fi Asteptat Romanii

WhatsApp este vizata de o veste grozava la care nu s-ar fi asteptat romanii din toata tara, iata ce ar fi bine sa stii daca folosesti aplicatia de mesagerie.

WhatsApp romanii

WhatsApp este de departe cea mai mare platforma de mesagerie din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi in momentul de fata, si in plina expansiune, ea oferind o varietate de functii pentru cei interesati de ele. Desi functiile noi sunt gandite exclusiv pentru utilizatorii obisnuiti, exista unele care sunt folosite inclusiv de catre institutii ale statului, si nu numai, iar despre o initiativa de acest gen cu privire la WhatsApp v-am vorbit zilele trecute.

WhatsApp, dupa cum v-am spus zilele trecute, e folosita de catre Politia din Bucuresti pentru a primi mesaje, poze, clipuri video cu incalcari ale masurilor de protectie impuse de catre autoritatile din Romania. Ca sa fiu complet sincer, m-a mirat faptul ca WhatsApp e folosita in acest mod de catre Politia Capitalei dupa ce luni peste luni de zile platforma a fost ignorata, si oamenilor li s-a cerut doar sa sune la telefon pentru a raporta diverse probleme.

WhatsApp: Vestea GROZAVA la care NU s-ar fi Asteptat Romanii

WhatsApp trebuia folosita de mult mai multa vreme de catre autoritati pentru a primi in mod public informatii cu privire la diverse incalcari ale legii, indiferent de ce natura ar fi fost acestea, dar iata ca abia acum se intampla asta. E bine totusi ca autoritatile din Romania incep sa se foloseasca de WhatsApp in asemenea moduri, dar trebuie extinsa mai mult aplicabilitatea pentru ca si mai multe informatii sa ajunga prin platforma la autoritatile din tara.

WhatsApp poate fi o resursa infinita de informatii bune care pot ajuta autoritatile, iar asta pentru ca milioane peste milioane de romani folosesc platforma in momentul de fata pe telefoanele lor. Mai mult decat atat, oamenii nu trebuie sa vorbeasca efectiv cu cineva la telefon, iar unii au si falsa senzatie ca sunt anonimi cand folosesc WhatsApp intr-un asemenea mod, ceea ce pana la urma ajuta autoritatile sa obtina informatii, poate, pretioase.

WhatsApp este folosita de catre autoritatile din intreaga lume pentru a fi contactate de catre cetateni, si e bine ca incep sa apara initiative de acest gen prin Romania, doar ca ar trebui sa fie mult mai multe decat sunt efectiv acum.