COVID-19 Romania: Raed Arafat dezvaluie cati romani au fost infectati

COVID-19 Romania Raed Arafat romani infectati

Raed Arafat a facut un anunt foarte interesant in aceasta seara, dezvaluind cam cati romani au fost infectati deja cu COVID-19 in Romania, si e vorba despre un procent foarte mare in comparatie cu cifrele oficiale, asa cum se intampla de altfel in toate tarile in care pandemia a afectat populatia.

COVID-19 ar fi infectat deja 4.5% – 5% din populatia Romaniei, adica undeva pana la 1 milion de oameni daca luam in calcul faptul ca intre 18 si 20 de milioane de romani sunt acum in tara, deci o cifra de peste 4 ori mai mare decat cea oficiala cu numarul de persoane confirmate ca infectate prin teste RT PCR.

“Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire.

Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase.

Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat MS a dat prevalența pe parte de anticorpi de 4,5% – 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire.”