Windows 10: Noua ALERTA Emisa pentru MILIOANE de Utilizatori

Windows 10 are o noua alerta emisa pentru milioane de utilizatori care folosesc sistemul de operare, iata ce recomanda Homeland Security sa faci acum.

Windows 10 emisa

Windows 10 are, din pacate, parte de o noua alerta emisa pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume din cauza unei probleme foarte serioase care a fost descoperita pentru calculatoarele care ruleaza sistemul de operare. Vorbim despre o noua vulnerabilitate pentru Windows 10 care ii lasa pe utilizatori deschisi in fata atacurilor hackerilor, si situatia este una cat se poate de serioasa, din pacate, ceea ce ridica multe semne de intrebare cu privire la siguranta.

Windows 10 are aceasta alerta emisa de catre cei de la Homeland Security, da celebra agentie federala americana, o divizie din interiorul sau considerand ca sistemul de operare are o bresa uriasa de securitate care trebuie rezolvata. Cei de la Microsoft au lansat recent o serie de actualizari care rezolva nu mai putin de 87 de vulnerabilitati descoperite in Windows 10, printre ele numarandu-se si una despre care Homeland Security spune ca este foarte periculoasa.

Windows 10: Noua ALERTA Emisa pentru MILIOANE de Utilizatori

Windows 10 are vulnerabilitatea identificata printre cele cateva zeci de vulnerabilitati care au fost inchise de catre cei de la Microsoft deja, astfel ca daca aveti un PC cu acest sistem de operare, ar fi bine sa va rezolvati problemele foarte rapid. Homeland Security spune ca inchiderea acestei vulnerabilitati din Windows 10 ar trebui sa fie facuta de urgenta de catre utilizatorii cu calculatoare, astfel ca ar cam trebui sa instalati actualizarile de la Microsoft chiar acum, daca tot sunt disponibile.

“Microsoft a lansat actualizări de securitate pentru a remedia vulnerabilitățile la executarea codului la distanță care afectează Biblioteca Codecs Windows și Cod Visual Studio. Un atacator ar putea exploata aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul unui sistem afectat. Agenția pentru securitate cibernetică și infrastructură (CISA) încurajează utilizatorii și administratorii să revizuiască recomandările de securitate Microsoft pentru CVE-2020-17022 și CVE-2020-17023 și să aplice actualizările necesare.”

Windows 10 are in fiecare luna lansate patch-uri de securitate a caror menire este de a rezolva diverse vulnerabilitati care sunt descoperite, si acum vorbim fix despre acelasi lucru, care trebuie rezolvat de urgenta de catre utilizatori. Microsoft si-a facut treaba, si a adus situatia la normal, insa e nevoie si ca oamenii sa instaleze actualizarile pentru Windows 10 astfel incat sa ramana in siguranta, pentru ca degeaba rezolva Microsoft probleme, daca oamenii nu-si instaleaza patch-urile.

Windows 10 a avut in 2019 foarte multe probleme de securitate, si functionare, insa acum cei de la Microsoft incearca sa rezolve totul cat pot de rapid pentru ca utilizatorii sa nu fie prea mult afectati de situatiile neprevazute.